torsdag 24 november 2011

en tvilling syster



Tjat tjat och åter tjat vinner uppenbarligen i längden.

Vid tidpunkten för vår S/Y Esther´s flytt från Vindön till Söbben fann jag ännu en Vindö 28 endast 1 km från vårt hus. Kontakt med ägaren togs och diskussioner om ett övertag påbörjades.

Tragiskt nog avled ägaren hastigt efter att ha seglat sin andra modernare båt från Stockholm till Viindön.


Diskussionerna upphörde men påbörjades igen, nu med dödsboet som samtalspartner. Detta visade sig dock vara en omöjlig uppgift där dödsboet trodde sig veta att värdet på båten var omkring 50 tusen.


Tiden läker alla sår heter det så inte med gamla träbåtar liggande på land. Tiden gick och damen i fråga fick allt allvarligare sår som inte skulle kunna fixas med hjälp av varken Loreals anti rynkcreme eller Max factors eyeliner.


i detta skede tappade jag tålamodet och ringde en av arvtagarna, med andra ord ägaren till denna fantastiska båt. S/Y Vinia närmade sig ännu en besvärlig vinter som enbart ytterligare skulle tära på hennes kropp.


Nu när ägaren ställdes emot väggen för att slutligen genom ett trollslag inse vad som väntade båten, överlät den så på undertecknad. Något som gör att ytterligare ett projekt infunnit sig i samlingarna. I detta fall ett avsevärt enklare projekt än mitt projekt s/y Esther. Återstår att se om det snabbt går att förvandla s/y Vinia till ett flytetyg snarare än en vedhög som vittrar bort. Mer om detta följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar